ODRŽAN 13. SAJAM PRIVREDE MODRIČA 2024.

Trinaesti sajam privrede Modriča 2024., održan je 5.  i 6. septembra u JU Kulturno sportskom centru, a dio sajma  iz oblasti poljoprivrede je bio smješten  na poligonu ispred sportske dvorane. Organizatori sajma su opština Modriča i Razvojna agencija opštine Modriča, u saradnji sa modričkim privrednicima, preduzetnicima i poljoprivrednim proizvođačima.

Na ovogodišnjem sajmu svoje proizvode i usluge predstavilo je preko 200 izlagača, iz oblasti privrede i poljoprivrede iz Bosne i Hercegovine, Srbije, Hrvatske i Кine, partnera prošlogodišnjeg sajma.

Podršku sajmu privrede u Modriči pružila je Područna privredna komora Doboj i Privredna komora Republike Srpske.

U sklopu projekta Udruženja poslodavaca Brčko distrikta BiH  „Predstavljanje brčanske privrede na sajmovima – 2024.“  na površini od  39 m2 predstavila su se  preduzeća iz Brčko distrikta BiH: „Dionis Ljubniča„ d.o.o.- Vinarija Pajić, “Rattan Sedia“, d.o.o. „Mlin Vujičići„ s.p.  te Udruženje poslodavaca Brčko distrikta BiH i Privredna komora Brčko distrikta BiH.

Drugog dana sajma održale su se dvije prezentacije: Porodične firme – stub razvoja ekonomije i Uloga žene u modernom biznisu i preduzetništvu, te modna revija kuća „Hertex“ i  „A la mode“. Na kraju sajma su uručene nagrade, za najbolje uređen štand – „Pejanović SN“ Modriča i najbolji marketinški nastup – Udruženje žena Iskra Modriča, te nagladu za poseban doprinos razvoju sajma dobilo je Udruženje kineskih preduzetnika u BIH.