Početna
Sajam
Sajmovi u BiH

Kalendar sajmova i izložbi u BiH u 2020.

Sajmovi su marketinški događaji određenog trajanja koji se održavaju u intervalima, odnosno mjesta na kojem veliki broj privrednih subjekata predstavlja proizvodni asortiman jednog ili više industrijskih sektora radi pružanja informacija te unapređenja prodaje.

Učešće na sajmu najkraći je put za ostvarivanje prvog kontakta s potencijalnim partnerima te nezaobilazno mjesto susreta struke, promocije proizvoda, razmjene iskustava i sklapanja poslova.

Osim toga, sajmovi su mjesto upoznavanja s postojećim trendovima, mjesto gdje se istovremeno može vidjeti, usporediti, ocijeniti i istog trenutka dobiti povratna informacija o proizvodu ili usluzi te direktno sagledati položaj privrednih subjekata u odnosu na konkurenciju.

Značenje sajma raste iz dana u dan, stoga danas velik broj privrednih subjekata koristi upravo sajmove, a posebno "specijalizirane sajmove" kao osnovni i najvažniji element marketinškog predstavljanja.

Vanjskotrgovinska komora Bosne i Hercegovine, u saradnji sa Grupacijom organizatora sajmova u BiH svake godine izrađuje "Kalendar sajmova i manifestacija u Bosni i Hercegovini" koji pruža detaljan i hronološki pregled najznačajnijih poslovnih događanja u zemlji nudeći na jednome mjestu sve neophodne kontakte kao važan preduslov za direktan nastup potencijalnih izlagača, odnosno posjetu nekoj promotivnoj aktivnosti ili sajamskom događaju.

Time Vanjskotrgovinska komora doprinosi promociji bosanskohercegovačkih privrednih potencijala, jača i unapređuje saradnju na području promocije i koordinacije privrednih aktivnosti na domaćem ali i međunarodnom tržištu.

Preuzmite kalendar sajmova i izložbi u BiH za 2020. godinu (PDF 1,41 Mb)

Važne vijesti

Vijest
Sajam u Mostaru

Učešće brčanskih privrednika na sajmu u Mostaru 2018 ...

V 01
Biznis forum Brčko 2017.

Dana 19.09.2017. godine u 14:00 h u prostorijma Privredne komore Brčko ...

Vijest
Održana je 5. Vanredna sjednica Upravnog odbora PKBD

Održana je 5. Vanredna sjednica Upravnog odbora Privredne