Početna
O nama
Program rada Privredne komore Brčko distrikta BiH

Program rada Privredne komore Brčko distrikta BiH"

Na osnovu člana 13. Zakona o Privrednoj komori Brčko distrikta BiH i člana 27. Statuta Privredne komore Brčko distrikta BiH na 1. Redovnoj sjednici Skupštine Privredne komore Brčko distrikt BiH za mandatni period 2016. – 2018. godine, održanoj dana 21.06.2017. g., usvojen je

PROGRAM RADA PRIVREDNE KOMORE BRČKO DISTRIKTA ZA 2017. GODINU

Privredna komora Brčko distrikta BiH, u skladu sa svojim programskim opredjeljenjima u 2017. godini, planira intenzivirati svoje aktivnosti sa ciljem da pruži svoj puni doprinos poboljšanju uslova privređivanja i ozdravljenju privrede.
Komora će insistrati na donošenju i provođenju konkretnih mjera kojima će se poboljšati uslovi privređivanja i zaustaviti negativni trendovi u privredi. U tom kontekstu posebna pažnja bit će usmjerena na:

  • donošenje i provođenje novih razvojnih strategija u Brčko distriktu BiH,
  • poboljšanje podsticaja u privredu Brčko distrikta BiH,
  • hitno rasterećenje privrede od raznih fiskalnih i parafiskalnih opterećenja,
  • poreska rasterećenja,
  • uklanjanje uzroka nelikvidnosti,
  • ukazivanje na ključne prepreke za brži dotok investicija i drugo.

Realizacija naprijed navedenog dovelo bi do oporavka privrede i povećanja interesa za investiranje. To bi se pozitivno odrazilo, prije svega na povećanje proizvodnje i usluga, smanjenje deficita u robnoj razmjeni sa inostranstvom, osnivanje i otvaranje novih privrednih subjekata i rast zaposlenosti, povećanje opšte potrošnje i veći priliv budžetskih prihoda, a sve skupa bi uticalo na poboljšanje standarda stanovništva.
Programom rada Privredne komore Brčko distrikta BiH za 2017. godinu obuhvaćene su glavne aktivnosti Komore, koje će se po potrebi mijenjati i prilagođavati aktuelnoj privrednoj situaciji, zahtjevima članova, organa i stručnih tijela Komore i izvršenju Finansijskog plana Privredne komore Brčko distrikta BiH za 2017. godinu. Dopune programa uslijedit će i ukoliko se donese Zakon o izmjenama i dopunama Zakona o Privrednoj komori Brčko distrikta BiH.

Program rada Privredne komore Brčko distrikta BiH za 2017. PDF

Važne vijesti

Sajam u Mostaru

Učešće brčanskih privrednika na sajmu u Mostaru 2018 ...

V 01
Biznis forum Brčko 2017.

Dana 19.09.2017. godine u 14:00 h u prostorijma Privredne komore Brčko ...

Vijest
Održana je 5. Vanredna sjednica Upravnog odbora PKBD

Održana je 5. Vanredna sjednica Upravnog odbora Privredne