Брчко: Инспекторат покреће кампању контроле цијена

Инспекторат Брчко дистрикта покренуће од сутра 8. децембра кампању контроле цијена у Брчком са циљем ограничавања свеопштих поскупљења, сазнали смо од шефа Инспектората Аднана Драпића.

Он је рекао да ће се према одлукама надлежних прво контролисати законом прописане марже на цијене нафтних деривата те артикле широке потрошње као што су хљеб, млијеко, уље, шећер и брашно и да ће тај посао радити шест тржишних инспектора.

“Једна одлука је одлука о ограничавању маржи на нафтне деривате, а друга је одлука о ограничавању марже за поједине животне намирнице и друге производе. Она се прије свега односи на цијене хљеба, затим млијека, брашна, уља, шећера, те других производа широке потрошње, као што су детарџенти и пелене” каже Аднан Драпић, шеф Инспектората Брчко дистрикта.

“Сачинили смо план контроле за 42 бензинске пумпе које се баве малопродајом нафте и нафтних деривата као и план активности контроле маржи на артиклима у већим трговачким центрима у Дистрикту”, рекао је Драпић додајући да правни субјекти имају доста времена да ускладе висину маржи и да изврше нивелацију цијена уколико имају потребу за тим.

Према његовим ријечима за кршење одлука предвиђене су казне од 1.000 до 4.000 КМ за правна лица, односно од 100 до 1.000 за одговорна лица у правним субјектима.

Из брчанског Инспектората су поручили како су оптимисти јер сматрају да ће најављена кампања дати жељене резултате.

(radiobrcko.ba)

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *