Početna
Vijesti
Održana 22. Redovna sjednica Upravnog odbora i 3. Redovna sjednica Skupštine Privredne komore Brčko distrikta BiH

Održana 22. Redovna sjednica Upravnog odbora Privredne komore Brčko distrikta BiH

Održana je 22. Redovna sjednica Upravnog odbora Privredne komore Brčko distrikta BiH, dana 17.01.2019. godine u 14:00 h, u prostorijama Privredne komore Brčko distrikta BiH, na kojoj su donesene sljedeće odluke i zaključci:
Odluke:
1. Odluka o isplati novčane naknade za rad na organizaciji 17. Međunarodnog sajma privrede „Brčko 2018“, 2. Odluka o stavljanju van snage Odluke o smanjenju svih troškova i optimiziranju rada u skladu sa finansijskom situacijom Privredne komore Brčko distrikta BiH.
Zaključci:
1. Da se sa S.P. Agencijom za čišćenje i održavanje "SJAJ" Brčko zaključi Ugovor do kraja 2019. godine o čišćenju kancelarijskog prostora Privredne komore Brčko distrikta BiH dva puta mjesečno, te da se napravi evidencija čišćenja kancelarijskog prostora Privredne komore Brčko distrikta BiH, koja će biti predviđena i u Ugovoru.
2. Da je materijal za 3. Redovnu sjednicu Skupštine Privredne komore Brčko distrikta BiH usvojen i da se može proslijediti u dalju proceduru Skupštini.
3. Zaključak o izradi smjernica za izradu nove Sistematizacije radnih mjesta Privredne komore Brčko distrikta BiH
(1) Donosi se zaključak o izradi smjernica za izradu nove Sistematizacije radnih mjesta Privredne komore Brčko distrikta BiH.
(2) Imenuje se Komisija u sastavu predsjednik Privredne komore Brčko distrikta BiH Jelenko Ilić, predsjednik Upravnog odbora Privredne komore Brčko distrikta BiH Ermin Džindić i predsjednik Nadzornog odbora Privredne komore Brčko distrikta BiH Niko Sadrić.
(3) Zadatak Komisiji iz stava (2) je da u roku od 10 dana od donošenja zaključka pripremi smjernice, te iste uputi na razmatranje i usvajanje Upravnom odboru Privredne komore Brčko distrikta BiH.
(4) Po usvajanju smjernica Upravni odbor Privredne komore Brčko distrikta BiH će pristupiti izradi nove Sistematizacije radnih mjesta Privredne komore Brčko distrikta BiH.

Održana 3. Redovna sjednica Skupštine Privredne komore Brčko distrikta BiH

Održana je 3. Redovna sjednica Skupštine Privredne komore Brčko distrikta BiH za mandatni period 2016.-2018. godine, dana 24.01.2019. godine u 14:00 h, u prostorijama Privredne komore Brčko distrikta BiH, na kojoj su donesene sljedeće Odluke:
Odluke:
1. Odluka o poništenju Odluke o načinu kooptiranja članova u organima Privredne komore Brčko distrikta BiH,
2. Odluka o provođenju i načinu provođenja izbora za članove Skupštine Privredne komore Brčko distrikta BiH za mandatni period u trajanju od 24 mjeseca, koji počinje teći 2019. godine od dana registracije ovlaštenih zastupnika u Osnovnom sudu Brčko distrikta BiH,
3. Odluka o produženju mandata predsjednika i dva potpredsjednika Privredne komore Brčko distrikta BiH za mandatni period 2016. - 2018. godine do izbora i registracije novih ovlaštenih zastupnika Privredne komore Brčko distrikta BiH.

Komentar

Važne vijesti

V 01
Biznis forum Brčko 2017.

Dana 19.09.2017. godine u 14:00 h u prostorijma Privredne komore Brčko ...

Vijest
Održana je 5. Vanredna sjednica Upravnog odbora PKBD

Održana je 5. Vanredna sjednica Upravnog odbora Privredne

Vijest
Sajam u Bjelovaru

Učešće brčanskih privrednika na sajmu u Bjelovaru ...

Informacije

  • Pozivamo Vas da pristupite članstvu Privredne komore Brčko distrikta i pridružite se velikom broju preduzeća koja su to već učinila. PKBD BiH

  • Nadamo se da ćete naći svoj interes i mjesto za djelovanje u okviru organa i stručnih tijela Privredne Komore. Ukoliko želite više infomacija o Privrednoj komori, obratite nam se. PKBD BiH

  • Pozivamo Vas da pristupite članstvu Privredne komore Brčko distrikta i pridružite se velikom broju preduzeća koja su to već učinila. PKBD BiH