Početna
Vijesti
Održane su 4. i 5. Sjednica Organizacionog odbora 16. Međunarodnog sajma privrede „BRČKO 2017“

Održane su 4. i 5. Sjednica Organizacionog odbora 16. Međunarodnog sajma privrede „BRČKO 2017“

Odluke:
Održana je 4. Sjednica Organizacionog odbora 16. Međunarodnog sajma privrede „BRČKO 2017“, dana 26.10.2017. godine u 13:00 h, u prostorijama Privredne komore Brčko distrikta BiH, na kojoj su predsjednik Niko Babić, potpredsjednik Jeleko Ilić, potpredsjednik Nefair Pobrić i koordinator Brčko distrikta BiH u Savjetu ministara BiH Siniša Kisić su iznijeli svoje dosadašnje aktivnosti na organizaciji 16. Međunarodnog sajma privrede „Brčko 2017“, te planove o nastavku istih. U 13:30 h je održana press konferencija Organizacionog odbora 16. Međunarodnog sajma privrede „Brčko 2017“, a povodom organizacije 16. Međunarodnog sajma privrede „Brčko 2017“.

Održana je 5. Sjednica Organizacionog odbora 16. Međunarodnog sajma privrede „BRČKO 2017“, dana 24.11.2017. godine u 13:30 h, u prostorijama Privredne komore Brčko distrikta BiH.

Niko Babić je izvijestio Organizacioni odbor o svim proteklim aktivnostima u okviru sajamske manifestacije 16. Međunarodnog sajma privrede „Brčko 2017“, iznio je sve primjedbe izlagača i posjetilaca, te zapažanja organizatora koji bi se detalji organizacije mogli bolje uraditi na narednom sajmu. Niko Babić je pročitao u potpunosti Finansijski izvještaj 16. Međunarodnog sajma privrede „Brčko 2017“, koji čini sastavni dio ovog Zapisnika. Naglasio je da će Privredna komora Brčko distrikta BiH nastojati da organizuje bar još jedan sajam u toku godine, te da se termin održavanja Međunarodnog sajma privrede Brčko treba pomjeriti u prvu polovinu oktobra. Istakao je potrebu za trajnim rješavanjem lokacije sajmišta u Brčko distriktu BiH, te da će Privredna komora Brčko distrikta BiH od Tropic d.o.o. Banja Luka tražiti informaciju o pravnom statusu i tržišnoj vrijednosti poslovno-prodajno-skladišnog prostora u Ulici Petra Kočića bb u Brčko distriktu BiH, te ponudi za kupovinu i ponudi za zakup istog, a onda će se sa navedenim informacijama pismeno obratiti Vladi Brčko distrikta BiH.

Gradonačelnik Siniša Milić je rekao da je 16. Međunarodni sajam privrede „Brčko 2017“ bio uspješan, da je sajamski prostor bio pun pogodak i pohavlio Privrednu komoru Brčko distrikta BiH za cjelokupnu organizaciju ovogodišnje sajamske manifestacije. Naglasio je da bi bilo korisno organizovati sastanak kojem bi bili prisutni šef Odjeljenja za privredni razvoj, sport i kulturu, glavni koordinator Vlade Brčko distrikta BiH i šef Odjeljenja za prostorno planiranje i imovinsko-pravne poslove na temu trajnog rješavanja lokacije sajmišta u Brčko distriktu BiH.

Nefair Pobrić se zahvalio gradonačelniku Siniši Miliću na saradnji, te izrazio potrebu za češćom organizacijom okruglih stolova, na kojim bi između ostalog bile otvorene i teme problema privrede sa Fondom zdravstvenog osiguranja, Zavodom za zapošljavanje i Poreskom upravom.

Gradonačelnik Siniša Milić je rekao da Privredna komora Brčko distrikta BiH pripremi teme gore navedenih problema privrede, te ih uputi Kabinetu gradonačelnika Brčko distrikta BiH, koji će potrebne sastanke organizovati u Vijećnici Brčko distrikta BiH sa svim potrebnim učesnicima.

Predsjednik Privredne komore Brčko distrikta BiH i predsjednik Organizacionog odbora 16. Međunarodnog sajma privrede „BRČKO 2017“ Niko Babić je zaključio sastanak i rad Organizacionog odbora 16. Međunarodnog sajma privrede „BRČKO 2017“.

Komentar

Važne vijesti

V 01
Biznis forum Brčko 2017.

Dana 19.09.2017. godine u 14:00 h u prostorijma Privredne komore Brčko ...

Vijest
Održana je 5. Vanredna sjednica Upravnog odbora PKBD

Održana je 5. Vanredna sjednica Upravnog odbora Privredne

Vijest
Sajam u Bjelovaru

Učešće brčanskih privrednika na sajmu u Bjelovaru ...

Informacije

  • Pozivamo Vas da pristupite članstvu Privredne komore Brčko distrikta i pridružite se velikom broju preduzeća koja su to već učinila. PKBD BiH

  • Nadamo se da ćete naći svoj interes i mjesto za djelovanje u okviru organa i stručnih tijela Privredne Komore. Ukoliko želite više infomacija o Privrednoj komori, obratite nam se. PKBD BiH

  • Pozivamo Vas da pristupite članstvu Privredne komore Brčko distrikta i pridružite se velikom broju preduzeća koja su to već učinila. PKBD BiH